Sådan vælger du den rigtige størrelse på dit tæppe

At vælge det perfekte tæppe kan være forvirrende, og mange har en tendens til at vælge et tæppe, der er for lille. At gå på kompromis med størrelsen kan få et rum til at se mindre, rodet og trangt ud.

 

Sofahjørnet

Et tæppe er som en ø og skaber samling i et rum. Skab den rigtige stil og stemning i stuen ved at følge disse tips:

Vælg et tæppe der dækker en stor del af gulvet omkring sofaen. Sørg for at tæppet rækker mindst 30 cm ud til begge sider og halvvejs ind under sofaen.

 

Tunge lænestole skal placeres helt inde på tæppet eller stå på gulvet og flugte med kanten af tæppet.

Undlad at anskaffe et tæppe, der kun lige dækker rundt om sofabordet, og skab et rent udtryk ved at placere sideborde enten på tæppet eller langs kanten.

Lettere lænestole kan stå lidt mere tilfældigt og delvist på tæppet. Vælg et mere skødesløst, afslappet og moderne look og placer tæppet diagonalt og delvist under sofaen og de andre møbler.

Spisestue

Når det kommer til et tæppe under spisebordet, er funktion mindst lige så vigtig som stilen. Hvis tæppet er for lille, hænger stolenes ben fast i kanten og får tæppet til at bule. Regn altid med 65 cm ekstra, så der er plads til at trække stole ud. 

Soveværelse

I soveværelset er et tæppe en afgørende del af den hyggelige og rolige stemning, og der er forskellige måder at lege med tæppet på.

Skab et klassisk udtryk ved at stille sengen og sidebordene på tæppet. Vælg et stort tæppe, der giver tilstrækkeligt med tæppe til begge sider af sengen. Det giver et roligt look og noget blødt at træde ud på.

Skab et mere moderne look ved at lægge tæppet under halvdelen af sengen. Skab symmetri, så tæppet stikker lige langt ud til siderne og for fodenden af sengen.